ОГОЛОШЕННЯ

2018-07-16

2 квітня 2018 року в Україні розпочала роботу національна кампанія "Лікар для кожної родини": українці почали підписувати декларації із сімейними лікарями, педіатрами або терапевтами. Із 2020 року послуги профільних фахівців будуть безкоштовними тільки для тих пацієнтів, які дістали відповідне направлення від сімейного лікаря.

До 01.09.2018 року кожен учень повинен до навчального закладу принести підтвердження про декларування.

За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки. Це може зробити один із батьків - присутність всієї родини не обов’язкова. Тато або мама мають взяти з собою свої документи (паспорт, ІПН), свідоцтво про народження дитини і мобільний телефон. Якщо дитині уже виповнилося 14 років і вона отримала паспорт, то підписати декларацію з вибраним лікарем вона може самостійно.

Педіатр може обслуговувати дітей до 18 років. З 18 років потрібно буде підписати декларацію з сімейним лікарем або терапевтом.

Виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці. Тож педіатр чи сімейний лікар, який обслуговує дитину, зможе приїхати, якщо це буде потрібно.

Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi