Афганський біль

2016-02-15

/Files/photogallery/791/DSC04832.JPG

Сьогодні 15 лютого в Рожнівському НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» бібліотекарем Мехед О.П. та вчителем історії Сорочан Д.О. був проведений урок-Пам'яті, присвячений воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в афганській війні./Files/photogallery/791/DSC04838.JPG

Саме 15 лютого минає 27 років із дня за­кінчення війни в Афганістані для народів колишнього Радянського Союзу. Але ця війна назавж­ди залишиться болем у серцях нашого народу.

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна

Війна. Війна. Війна.

Афганська війна..., брудна, не оголошена... Та хіба війни бувають чистими? Будь-яка несе смерть, каліцтво, вдягає в жалобу тисячі сердець. У війни хо­лодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.

Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас — загиблих не повернутих. Наша пам'ять до цього часу, свято зберігаючи подвиг батьків і дідів у другій світовій війні, назавжди ввібрала в себе і новий біль афганських втрат.
Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою тих, хто уцілів — є життя, а для загиблих - пам'ять. Ось і ми на уроці-Пам’яті вшанували пам'ять загиблих у афганській війні хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi